Yogakurser

Yoga steg 1  Nybörjarkurs

Detta är kursen för dig som är nybörjare i Yoga och vill lära dig grunden. Vi fokuserar på  styrka, rörlighet och balans. De stående ställningarna är basen i yoga. För att kroppen skall hitta tillbaka till sin ursprungliga hållning behöver du fokusera på fötter, ben och bäcken. Grundläggande stående ställningar hjälper dig att hitta stabilitet i såväl den fysiska-, som den mentala kroppen. Många deltagare blir positivt överraskade av att flera års ryggont eller spänningar i höfter försvinner efter ett par veckor in i nybörjarkursen. Du kan fortsätta direkt till steg 2 efter denna grundkurs. Innan du fortsätter till steg 2-3 bör du ha gått steg 1 eller steg 1-2 i minst en termin. Önskar du utöva yoga i en mycket lugn och behaglig takt? Då kan du stanna på denna nivå!

Yoga steg 1–2  Nybörjar-/fortsättningskurs

Detta är kursen för dig som är nybörjare i Yoga och vill lära dig grunden. Vi fokuserar på  styrka, rörlighet och balans. De stående ställningarna är basen i yoga. För att kroppen skall hitta tillbaka till sin ursprungliga hållning behöver du fokusera på fötter, ben och bäcken. Grundläggande stående ställningar hjälper dig att hitta stabilitet i såväl den fysiska-,  som den mentala kroppen. Många deltagare blir positivt överraskade av att flera års ryggont eller spänningar i höfter försvinner efter ett par veckor in i nybörjarkursen. De flesta går flera gånger på denna nivå före forsättningskursen steg 2–3. Många fortsätter på denna nivå år efter år, eftersom vi här gör yoga i en mycket lugn och behaglig takt.

 

Yoga, Anna Lygner. Foto: Anders Deros

 

Yoga steg 2  Fortsättningskurs 

På fortsättningskursen fortsätter vi med fler stående ställningar, utvecklar redan lärda ställningar och förfinar. Yogaställningarnas olika effekter på din kropp och ditt sinne blir  tydliga nu när vi gör positioner från olika grupper av ställningar. Du får stifta närmare bekantskap med sittande ställningar, framåtböjningar, bakåtböjningar och vridningar. Vi gör yoga på ett lugnt och metodisk sätt!

 

 

Yoga steg 2-3  Fortsättning-/avancerad

På fortsättningskursen steg 2-3, fortsätter vi med fler stående ställningar, utvecklar redan lärda ställningar och förfinar. Du får stifta närmare bekantskap med sittande ställningar, framåtböjningar, bakåtböjningar och vridningar. Vi lägger till de inverterade ställningarna, dvs upp-och-nervända ställningarna; huvudstående och skulderstående. OBS! Alla deltagare gör inte de inverterade ställningarna. Det finns alltid ett alternativ för dig som, av någon anledning, inte vill stå på huvudet eller göra skulderstående. Det är bra att gå nybörjarkursen, dvs steg 1-2 , minst 1 termin innan du fortsätter på steg 2–3. Om du, efter att ha tränat yoga på steg 1-2 ett tag, är sugen på att utveckla din yogaträning, är detta steget för dig!