Hitta hit

Solvik/Kuggaviksgården i Åsa

På vackra Solvik som hör till Kuggaviksgården i Åsa är det lätt att slappna av och släppa vardagen. Landskapet med klippor, sandstrand och hav inbjuder till att vända sinnet inåt och hitta koncentrationen. Vi yogar i stämningsfull sal med utsikt över havet och i Savasana, under avslappningen, öppnar vi fönster och hör vågskvalpet och fåglarna. Solvik är en gammal barnkoloni från 1920. Barnen från Östersunds kommun fick på den tiden komma hit och njuta av frisk havsluft och salta bad precis så som vi laddar upp med ny energi idag efter ett besök i denna fantastiska miljö.

Godtemplargården,Prästgatan 27, Varberg

I Härliga kuststaden Varberg som förknippas med hälsa och surfing, bedrivs yogaundervisningen på anrika Godtemplargården centralt belägen ett stenkast från torget. På övre våningen gör vi yoga i en ljus och fin sal. Atmosfären präglas av det arbete som bedrivits i lokalen sedan 1883 . Det var då Leon Gambetta bildades med avsikt att aktivt jobba för ett bättre liv för människor i Varberg, utan droger och alkohol.

 

Hanhalsgården, Kungsbacka

Hanhalsgården är en stor och rymlig bygdegård 5 km söder om Kungsbacka vid gamla E6.ans avfart mot Hanhals. Yogakurserna hålls i den stora salen som är varm, ombonad och stämningsfull. I Hanhals ligger en befästningsruin från tidig medeltid som var en föregångare till Varbergs fästning båda grundade av Greve Jacob. Hanhals hette då Hunehals.