Yogakurser

Yoga steg 1-2  Nybörjarkurs

Detta är kursen för dig som är nybörjare i Yoga och vill lära dig grunden. Vi fokuserar på  styrka, rörlighet och balans. De stående ställningarna är basen i yoga. För att kroppen skall hitta tillbaka till sin ursprungliga hållning behöver du fokusera på fötter, ben och bäcken. Grundläggande stående ställningar hjälper dig att hitta stabilitet i såväl den fysiska-, som den mentala kroppen. Många deltagare blir positivt överraskade av att flera års ryggont eller spänningar i höfter försvinner efter ett par veckor in i nybörjarkursen. Många fortsätter på denna nivå år efter år, eftersom vi gör yoga i en mycket lugn och behaglig takt. Du bör ha gått steg 1-2, minst en termin innan fortsättningskursen steg 2-3.

Yoga, Anna Lygner. Foto: Anders Deros

Yoga steg 1-2-3 Yoga för alla 

På denna kurs tränar nybörjare och mer avancerade elever tillsammans. Det gör att vi inspirerar varandra! Erfarna elever återvänder och repeterar grunden samtidigt som de gör de inverterade/ upp- och nervända ställningarna i slutet av klassen. Nybörjare i yoga lär sig basen samtidigt som de får uppleva hur yoga kan se ut efter flera års träning. Alla får individuell hjälp och uppmärksamhet. Vi fortsätter med fler stående ställningar, utvecklar redan lärda ställningar och förfinar. Yogaställningarnas olika effekter på din kropp och ditt sinne blir  tydliga nu när vi gör positioner från olika grupper av ställningar. Du får stifta närmare bekantskap med sittande ställningar, framåtböjningar, bakåtböjningar och vridningar. Vi gör yoga på ett lugnt och metodisk sätt!

Yoga steg 2-3  Fortsättning-/avancerad

Fortsättningskursen steg 2-3, fortsätter vi med fler stående ställningar, utvecklar redan lärda ställningar och förfinar. Du får stifta närmare bekantskap med sittande ställningar, framåtböjningar, bakåtböjningar och vridningar. Vi lägger till de inverterade ställningarna, dvs upp-och-nervända ställningarna; huvudstående och skulderstående. OBS! Alla deltagare gör inte de inverterade ställningarna. Det finns alltid ett alternativ för dig som, av någon anledning, inte vill stå på huvudet eller göra skulderstående. Det är bra att gå nybörjarkursen, dvs steg 1-2 , minst 1 termin innan du fortsätter på steg 2–3. Om du, efter att ha tränat yoga på steg 1-2 ett tag, är sugen på att utveckla din yogaträning, är detta steget för dig!